Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Closets en urinoirs

Een toilet: dit item is in iedere woning onmisbaar. Ondanks dat een toilet vooral bedoelt is voor praktische doeleinden zijn er qua design toch mogelijkheden te over. Als je een toilet gaat kopen dan is de vormgeving voor een groot gedeelte bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Toiletten kun je in alle soorten en maten kopen bij Saniheat. Wij hebben een oplossing voor iedere consument. Bij ons kies je eenvoudig een model dat helemaal op jouw wensen aansluit. Is een hangend toilet misschien iets voor jou, of ga je toch voor de traditionele staande WC? WC kopen? Voor je toilet en toilet accessoires ga je naar Saniheat. Bekijk direct ons uitgebreide assortiment.

Toilet kopen: Waar moet je op letten?

Dus, je wilt een nieuw toilet kopen? Daar komt meer bij kijken dan je denkt. Wanneer je het perfecte toilet wilt vinden dan is er een hoop om over na te denken. Je kunt namelijk uit talloze varianten, kleuren en designs kiezen. Je kunt inspiratie op doen door eens door ons assortiment heen te gaan, of misschien te denken aan die ene vriend of dat ene familielid dat zo'n mooi toilet in de badkamer of de toiletruimte had.

Ruime keuze in assortiment toiletten

Vroeger had je alleen de keuze uit standaard staande toiletten in het wit, tegenwoordig heb je veel meer keuze en kun je jouw toilet compleet uniek uit laten komen in je (nieuwe) badkamer of in je toiletruimte. Het juiste toilet kiezen begint met een aantal keuzes maken op het gebied van het model, daarna kun je verder met het uitzoeken van het beste toilet.

De keuze die je moet maken op het gebied van model is of je een inbouw toilet, hangend toilet, staand toilet, verhoogd toilet of een duoblok toilet wilt. Je kunt ook kiezen voor een randloos toilet, deze is heel makkelijk schoon te maken. Ook kun je kiezen voor een verkort toilet, douche wc pot, bidet of urinoir. Deze kom je dan weer niet in iedere woning tegen, maar het is wel een luxe keuze en ze zijn overigens ook nog eens extra hygiënisch. Onze modellen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Wij verkopen toiletten van verschillende merken zoals villeroy boch en geberit. Met ons groot assortiment slaag je altijd.

Vlakspoel of diepspoel toilet?

Het voornaamste verschil dus een vlakspoel toilet en een diepspoel toilet is vrij simpel.

  • De 'boodschap' valt met een vlakspoel toilet op een plateu, met een diepspoel toilet valt deze direct in het water.
  • Diepspoel toiletten zijn vaak hangende toiletten en de vormgeving is compacter.
  • Met een diepspoel, wanneer de 'boodschap' direct in het water valt zal je echter misschien last krijgen van opspattend water.
  • Aan de andere kant voorkomt een diepspoel toilet de verspreiding van vervelende geurtjes een stuk beter.

Staand toilet of hangend toilet?

Ga je voor een staand of hangend toilet? Vroeger kon je eigenlijk alleen maar kiezen uit staande toiletten. Maar als je nu voor je nieuwe toilet gaat kijken dan zul je zien dat de mogelijkheden heel veel breder zijn dan het reguliere standaard toilet van vroeger. Het hangend model wordt overigens ook steeds populairder en steeds meer mensen geven dit type toilet de voorkeur. Maar waarom?

Wat zijn de verschillen?

Waarom geven steeds meer mensen de voorkeur aan een hangend toilet over een staand toilet? Dit heeft zowel een praktische reden als een esthetische functie. Een hangend toilet ziet er namelijk strakker uit. Steeds meer mensen kiezen voor een industrieel interieur. En een passend toilet hoort daar natuurlijk bij. Een hangend zwart toilet zie je bijvoorbeeld steeds vaker. Dit heeft die strakke en stoere uitstraling van een industrieel interieur.

De praktische reden

Daarnaast is er ook de praktische reden waarom een hangend toilet een slimme keuze is. Het schoonmaken van zowel het toilet als de vloer gaat een stuk makkelijker met een hangtoilet. Je hebt meer ruimte onder het toilet, het voordeel hiervan is dat je minder last hebt van achterblijvend vuil bij je toilet, je kunt overal een stuk makkelijker bij. Dit scheelt je veel tijd, en de badkamer of de toiletruimte blijft gewoon mooi schoon.

Een randloos toilet voor meer hygiëne

Wanneer je een hygiënischer toilet wilt dan moet je kiezen voor een randloos toilet. Een toilet dat randloos is heeft geen spoelrand en dat betekend dat de bacteriën weinig kans hebben!

Maximale hygiëne: Bidet

Als je de optie wilt die jou maximale hygiëne biedt, dan moet je een bidet nemen. Deze heeft een warmtesproeier die je gebied reinigt na het toiletbezoek. Ook is dit een stuk milieuvriendelijker omdat het gebruik van toiletpapier niet langer nodig is. Dit soort toiletten zijn in veel Aziatische landen al langer de standaard, maar ook in Nederland zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor een bidet.

Inbouwreservoir

Voor ieder toilet is een reservoir nodig. Bij een staand toilet of een duoblok WC pot is deze direct zichtbaar, bij een hangend toilet, urinoir, bidet of douche wc's is deze ingebouwd in de muur. Er is dus een inbouwreservoir nodig. Soms wordt een nieuwe WC inclusief reservoir geleverd, maar dit is geen zekerheid, kijk dit dus voor de zekerheid na. Deze wordt dus in de muur bevestigd.

Inbouwreservoir en drukplaat

Wanneer je een nieuwe toiletpot koopt dan wil je natuurlijk dat deze compleet is. Met ons uitgebreide assortiment is dat geen probleem. Zorg er wel voor dat alle benodigdheden zijn aangeschaft. Dus denk bijvoorbeeld niet alleen aan het kijken naar toiletten maar ook naar toilet accessoires. Daarnaast moeten inbouwreservoirs voorzien worden van een bedieningspaneel. Houdt er rekening mee dat niet ieder bedieningspaneel op ieder reservoir past. Of een bedieningspaneel past bij het door jouw gekozen reservoir dan moet je even kijken bij de productbeschrijving, en je kunt het ons ook altijd vragen!

Toilet accessoires: Kies voor de juiste WC bril

Deze zien sommigen nog wel eens over het hoofd, maar toiletpotten zijn niets zonder toiletbrillen. Als je gaat kijken voor een toiletbril dan heb je keuze uit talloze vormen, modellen en kleuren. Het is meer dan een simpele toiletzitting, tegenwoordig zorgt het ook voor een bijzondere uitstraling in de ruime. Je kunt bijvoorbeeld eens out of the box denken met een wc bril van hout. Daarnaast, zoals eerder gezegd is industrieel momenteel erg trendy op het gebied van design. Daarom zie je vaak zwarte toiletbrillen. Wanneer je wilt genieten van meer gemak, dan is de softclose toiletbril misschien iets voor jou. Dit zorgt er namelijk voor dat je wc bril altijd geruisloos sluit.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een WC bril?

Eerste bepaal je het type WC. Wil je een staand toilet, of wil je toch liever een hangende? Als je overgaat van de een na de ander is het ook belangrijk om te weten dat dit moet passen met de afvoer. Zorg er dus voor dat je hier informatie over inwint. Heb je vragen? Dan kun je ons ook altijd contacteren!

Hoe maak ik mijn toilet het beste schoon?

De beste methode is een flink scheutje bleek. Pak alles goed mee en laat het inwerken, zet de toiletborstel rechtop in de pot om ook deze mee te pakken. Vervolgens borstel je de rest van de pot schoon en de rest kun je afnemen met een doekje. Schoonmaakazijn is ook een goede manier op je toiletpot te reinigen.

Wat is beter, een vlakspoel of een diepspoel?

Dat ligt er een beetje aan waar je zelf de voorkeur aan geeft. Zowel op het gebied van design als ook aan het toiletbezoek op zich. Een vlakspoel vaak een hangende pot, maar dat hoeft lang niet altijd. Toch is een toiletpot als deze anders in design als een staande pot.

Tijdens een toiletbezoek kun je met een diepspoel wel last hebben van opspattend water. Aan de andere kant voorkomt een diepspoel de verspreiding van de geur en het is een makkelijker schoon te maken toilet.

Welk merk toilet wordt aangeraden?

Hierbij hangt het er een beetje vanaf wat je zoekt. Ga je voor échte premium topkwaliteit, of ben je als klant tevreden met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding? Bij Saniheat vind je beide in ons assortiment. Wij houden rekening met iedere klant. Wij verkopen onder meer toiletten van topmerken zoals Villroy & Boch en Geberit. Ook verkopen wij toiletten in diverse soorten, maten, vormen, met diverse functionaliteiten en in diverse prijsklassen. Kom je er niet helemaal uit? Geen paniek! Wij geven graag advies aan onze klanten. Voor vragen of opmerkingen kun je gerust contact met ons opnemen!

Kan ik online een nieuw toilet kopen?

Ja, dat kan bij Saniheat. Wij hebben een webshop vol met een breed assortiment met diverse soorten toiletten en toilet toebehoren. Wanneer je een toilet wilt kopen moet je bij ons zijn. Wat je ook zoekt. Bij Saniheat zit je goed voor de traditionele toiletten, zoals een staand toilet. Maar ook de moderne opties zoals een wandcloset of een douche WC zijn bij ons vanzelfsprekend ook te koop. Een divers assortiment dat voldoet aan zowel ieder zijn wensen, als ook het budget. Wij snappen dat het budget niet voor iedereen hetzelfde is. Daarom is ons aanbod gevarieerd en aantrekkelijk voor iedereen.

Waarop moet ik letten bij toilet kopen?

Allereerst is het belangrijk dat je bepaald welke soort toilet je wilt en hoe de vorm eruit komt te zien. Je kunt kiezen voor een staand toilet, een wandcloset of een douche WC. Allemaal hebben ze zo hun voor en nadelen. Ook zijn er verschillende vormen zoals rond of halfrond. Verder is het handig te bedenken of je gaat voor diepspoel of vlakspoel. Bij een vlakspoel kunnen er makkelijker vervelende geurtjes ontstaan en deze vergt dus meer schoonmaakwerk, maar bij een diepspoel kun je weer last krijgen van opspattend water. Ook is het handig om te bedenken of je gaat voor een toilet met of zonder spoelrand. Een toilet zonder spoelrand kost vaak iets meer, maar is wel een moderne optie die een stuk hygiënischer is.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor plaatsen van toilet?

Dit hangt een beetje af van het soort toilet dat je wilt gaan kopen, maar er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Omdat je ruimte nodig hebt om daadwerkelijk op de WC te zitten moet je altijd minstens 50 centimeter breed rekenen. Daarbij moet er 50 centimeter beenruimte worden gerekend. Een gemiddelde toiletpot is rond de 70 centimeter lang. De lengte van de toiletpot kan echter verschillen, neem je een gemiddeld, groter of een juist een compact model? Uiteindelijk kom je dus uit op de berekening: 60cm x (50cm + lengte toiletpot in cm.