Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Wandclosets

Ben je op zoek naar een wandcloset, ook wel hangtoilet genoemd? Bij Saniheat vind je een uitgebreid assortiment van hangtoiletten van hoge kwaliteit. In ons assortiment vind je onder meer diverse A-merken waaronder Villeroy & Boch en Geberit. Bekijk de vele mogelijkheden voor een toilet dat je aan de wand bevestigt en zoek jouw nieuwe wandcloset uit!

Wandcloset kopen bij Saniheat.nl

Velen hebben vandaag de dag nog altijd een staand toilet. Maar in plaats van een staand toilet kun je ook eens kiezen voor hangende toiletten.  Een hangend toilet, ook wel wandcloset genoemd of inbouw toilet, is zeker een aanrader. Maar met een zwevend toilet zijn er ook weer aan aantal aanvullende zaken om rekening mee te houden. Wij geven je graag advies over hangende toiletten!

Wat zijn hangende toiletten?

Allereerst: hangende toiletten, wat zijn dat? Een hangend toilet wordt ook wel een wandcloset of een zwevend toilet genoemd. Bij dit soort toiletten wordt de hangende WC aan de wand bevestigd en het is als het ware een soort inbouw toilet. In tegenstelling tot een staand toilet geeft een vrijhangend toilet een meer afgewerkte uitstraling aan de badkamer of aan je toiletruimte.

Wanneer je een nieuw toilet nodig hebt, denk dan eens na over een hangend toilet kopen. Want aan wandcloset ga je zeker een hoop plezier beleven!

Bekijk ons online assortiment voor verschillende soorten hangtoiletten.We bieden zowel een standaard wandcloset als modellen met speciale afwerkingen.  

Voordelen van een zwevend toilet t.o.v een staand toilet

Een hangtoilet komt met aan aantal grote voordelen als we kijken naar het staande toilet Het toilet is aan de muur bevestigd, en dat heeft een grote invloed op de inrichting.

Je kunt aan de volgende aspecten denken:

 • Het is stijlvoller
  Het valt niet te ontkennen dat een hangend toilet netter is afgewerkt dan een toilet dat gewoon recht op de grond staat. Doordat de muur een hangtoilet draagt lopen je vloertegels gewoon heel netjes onder je toiletpot door. Dit ziet er stijlvoller uit, al helemaal in een kleinste kamertje, het heeft een moderne uitstraling en deze afwerking is tevens hygiënischer.
   
 • Het is onderhoudsvriendelijk
  Iedereen houdt zijn toilet of badkamer graag goed schoon. Als het om een hangend toilet gaat dan is de term hygiënisch er eentje die zeer goed past. Doordat je ook onder een hang WC kunt schoonmaken kun je heel makkelijk de vloer schoonmaken. Er zijn eigenlijk geen randjes meer waar zich vuiligheid zal ophopen die je maar moeilijk weg krijgt en dat is fijn, dit veroorzaakt vaak ook nare geurtjes. Deze compacte toiletten zijn veel minder tijdrovend dan een staande WC.
   
 • Het bespaart je veel ruimte
  Een hangend toilet is vaak voorzien van een inbouwreservoir. Deze is verwerkt in de muur en dit maakt dat ook dit aspect van de afwerking als erg strak wordt ervaren. Een hangend toilet staat dan ook een stuk verder naar achter dan een staande WC waardoor je een stuk gemakkelijker en praktisch automatisch ruimte bespaart.

Hangend toilet afmetingen

Het is natuurlijk van uiterst belang dat jouw hangtoilet van de juiste afmetingen is voorzien voor jouw toiletruimte of badkamer. Met name met een diepspoel toilet is dit zeer belangrijk. Je kunt de keuze maken tussen een standaard, verlengd of ondiep hangend toilet. Een ondiepe hangende WC heeft meestal een diepte van rond de 48 centimeter is dit maakt dit hangend toilet vrij compact.

 • Een ondiep hangend toilet is vaak een goede oplossing voor ruimtes die relatief klein zijn  aangezien een verkort toilet geen optie is.
 • Een verlengde WC is een zeer praktisch wanneer de WC onder een trap zal moeten worden geplaatst. 

Het is van uiterst belang dat je goed let op de juiste afmetingen voor jouw ruimtes. Bedenk ook dat er nog rond de 45 centimeter zal moeten zijn aan beenruimte.

Randloos toilet

Met een hangtoilet kan er ook worden gekozen voor een randloos toilet. Dit is een hangtoilet zonder spoelrand dat aan de binnenkant van de pot zit. Dat de spoelrand ontbreekt zorgt ervoor dat kalk en vuil zich een stuk minder makkelijk hechten. Een hangtoilet zonder spoelrand is daarom een stuk makkelijker schoon te maken en nog iets hygiënischer dan een toilet dat wel een spoelrand heeft. Deze functie draagt overigens ook nog eens bij aan het uiterlijk van een hangtoilet.

Diepspoel of vlakspoel toilet?

Dan nog een belangrijke keuze die je moet maken. Ga je voor een vlakspoel of een diepspoel toilet.

Bij het diepspoel hangtoilet zal de `boodschap´ direct in het water vallen. Vervelende geuren zullen dan minder snel een rol spelen. Dit toilet is vaak compacter. Dit zorgt voor besparing van ruimte. Bij een diepspoel kan men echter wel sneller last hebben van opspattend water wat soms als vervelend kan worden ervaren.

Een vlakspoel hangtoilet is er een waar er nog een plateau in het midden van het toilet aanwezig is. De ´boodschap´ komt hierop terecht en dan pas wordt deze weggespoeld. Een groot voordeel is dat er geen opspattend water zal zijn terwijl je op de WC zit.

Antikalkbehandelingen

Het komt wel eens voor dat een hangtoilet voorzien is van een antikalkbehandeling. Aanslag van kalk is bij eigenlijk iedere toiletpot een groot probleem, ook bij hangtoiletten is het moeilijk hieraan te ontkomen. Dit komt omdat water in de toiletpot verdampt, waarna kalk de kans krijgt zich aan het materiaal te hechten. Een antikalkbehandeling kan geen kalkaanslag voorkomen, maar dit zorgt wel voor een goede bescherming van het oppervlak en het schoonmaken wordt ook makkelijker.

Hoe de WC-pot het beste schoonmaken als er kalk in zit?

Wat kun je het beste doen wanneer er kalk in de toiletpot zit? Om de aanslag weg te halen is het zaak om simpelweg een flinke scheut azijn in de toiletpot te gieten. Dit kun je vervolgens een aantal uur laten zitten. Vervolgens schrob je de aanslag weg en dan kun je het toilet doorspoelen. Dit proces kan een aantal keren worden herhaald. Uiteindelijk zal de toiletpot weer blinkend schoon zijn. Wanneer je al diverse producten hebt geprobeerd en je alsnog resten blijft zien kun je eventueel ook de resten met schuurpapier verwijderen. Dit is alleen wel iets riskanter gezien de kans dat je het materiaal van het wandcloset beschadigd.

Ook met commerciële producten zit het wel goed als je de kalkaanslag van de toiletpot wilt verwijderen. Er zijn genoeg sterke schoonmaakmiddelen op de markt die ideaal zijn voor het verwijderen van kalkaanslag op het hangtoilet. Volg simpelweg de instructies op de verpakking op. Een aanvullende tip is om ook rubberen handschoenen te dragen ter bescherming van de huid. Schoonmaakmiddelen kunnen de huid irriteren of zelfs lelijk beschadigen.

Soft close toiletbril

Bij zo’n nieuwe toiletpot hoort natuurlijk een bijpassende WC-bril. Het is aan te raden om te kiezen voor een soft close toiletbril. Deze toiletbril is voorzien van een softclose systeem waardoor de WC-bril niet met een harde klap op de WC terecht komt. Dit is beter om beschadigingen op de WC-pot te voorkomen, maar ook voor de levensduur van de WC-bril.

Gelijk een toiletzitting bestellen?

Sommige hangtoiletten worden inclusief zitting geleverd, maar meestal is dit niet het geval. Dan is het veel makkelijker om de keuze te maken voor een hangtoilet met zitting of om bij SaniHeat direct een erbij te bestellen. Dan hoef je deze er niet nog eens los bij te kopen en je weet altijd zeker dat de bril goed passend is bij je hangtoilet. Er zijn een aantal opties als het gaat om een toiletbril. Er zijn bijvoorbeeld toiletten die zijn uitgerust met quick release. Dit maakt dat de bril heel makkelijk van het hangtoilet los te maken is. Dit maakt het schoonmaken ook makkelijker en het zorgt dus voor extra hygiëne.

Veelgestelde vragen

Wat is een wandcloset?

De naam doet het eigenlijk al verraden, een wandcloset zit aan de wand bevestigd. Het wordt ook wel een hangend toilet of hangtoilet genoemd. Er zit een inbouwreservoir achter dat in de wand geplaatst wordt zodat de stortbak niet meer zichtbaar is. Een wandcloset heeft bijvoorbeeld als voordeel dat deze een stuk makkelijker schoon te houden is. ook Omdat een wandcloset In de muur hangt is de ruimte rondom het toilet een stuk makkelijker schoon te houden.

Wat betaal je voor een wandcloset?

Toiletpotten kunnen sterk in prijs verschillen. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf wat voor merk je kiest maar Natuurlijk ook welke soort toiletpot je kiest. voor een standaard toilet kun je kiezen uit een staand toilet of een hangtoilet en voor een staand toilet inclusief reservoir ben je meestal tussen de €150 en de €500 kwijt. Aan de andere kant ben je voor een wandcloset inclusief inbouwreservoir gemiddeld tussen de €300 en de €600 kwijt.

Is een wandcloset altijd zonder spoelrand?

Nee dit is niet altijd het geval, wanneer je een toilet zonder spoelrand wilt dan zul je echt op zoek moeten naar een wandcloset zonder spoelrand omdat er nog altijd genoeg wandclosets bestaan die wel een spoelrand hebben. Tegenwoordig worden er echter steeds meer randloze toiletten ontworpen omdat dit de trend van tegenwoordig is en deze toiletten hebben dus geen spoelrand en zijn dusdanig ontworpen dat het water netjes binnen de pot blijft tijdens het spoelen. Dit is een hygiënischere optie dan een toilet met spoelrand.

Is een wandcloset hetzelfde als een hangend toilet?

In principe is wandcloset gewoon een ander woord voor hangend toilet. Als je dus op zoek gaat naar een hangend toilet dan is de kans groot dat je de term wandcloset tegenkomt en andersom ook. Dus zowel een wandcloset en een hangend toilet wil zeggen dat er een inbouwreservoir achter de wand geplaatst wordt zodat het aan het zicht wordt onttrokken en natuurlijk hangt een wandcloset boven de vloer en staat het niet op de grond zoals een traditioneel toilet.

Wat is het beste wandcloset op de markt?

Er is niet per definitie zoiets als de beste wandcloset op de markt. Het hangt een beetje af van jouw wensen wat de beste wandcloset voor jou is. Aan de andere kant hebben we bij Saniheat wel een hoop wandclosets van topmerken die al jaren goed in de markt liggen. Zo hebben we onder andere toiletten van Villeroy & Boch en Geberit. Dit zijn merken die bekend staan om een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en een premium ervaring voor de consument. Op zoek naar de beste wandclosets? Dan moet je bij Saniheat zijn!

Waar kan ik online wandclosets kopen?

Een wandcloset kopen doe je natuurlijk gewoon bij Saniheat. Wij hebben een veelzijdig assortiment waar je gegarandeerd het juiste toilet. Wij hebben diverse wandclosets in huis van verschillende prijsklassen. Zo zit er iets tussen voor ieder budget. Wij hebben wandclosets van topmerken waaronder Geberit en Villeroy & Boch. Bij ons zit je altijd goed voor de beste wandclosets van topmerken. Weet je niet helemaal zeker welk wandcloset er het beste bij jou past? Geen probleem. Neem gerust contact met ons op en we gaan met elkaar in gesprek.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wandcloset?

Er zijn aardig wat zaken om op te letten bij het kopen van een wandcloset. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of je een wandcloset met spoelrand, met open spoelrand of compleet zonder spoelrand wilt. Toiletten zonder spoelrand zijn helemaal de trend van nu. Het is een hygiënischere optie dan een toilet met spoelrand omdat er bijna geen bacteriën achterblijven. Daarnaast is het belangrijk te bepalen of je een diepspoel, vlakspoel of een cascade wilt. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen onze klanten graag zo snel mogelijk verder!