Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Wandclosets

Ben je op zoek naar een wandcloset, ook wel hangtoilet genoemd? Bij Saniheat vind je een uitgebreid assortiment van hangtoiletten van hoge kwaliteit. In ons assortiment vind je onder meer diverse A-merken waaronder Villeroy & Boch en Geberit. Bekijk de vele mogelijkheden voor een toilet dat je aan de wand bevestigt en zoek jouw nieuwe hangend toilet uit!

Wandcloset kopen bij Saniheat.nl

Velen hebben vandaag de dag nog altijd een staand toilet. Maar in plaats van een staand toilet kun je ook eens kiezen voor hangende toiletten.  Een hangend toilet, ook wel wandcloset genoemd of inbouw toilet, is zeker een aanrader. Maar met een zwevend toilet zijn er ook weer aan aantal aanvullende zaken om rekening mee te houden. Wij geven je graag advies over hangende toiletten!

Wat zijn hangende toiletten?

Allereerst: hangende toiletten, wat zijn dat? Een hangend toilet wordt ook wel een wandcloset of een zwevend toilet genoemd. Bij dit soort toiletten wordt de hangende WC aan de wand bevestigd en het is als het ware een soort inbouw toilet. In tegenstelling tot een staand toilet geeft een vrijhangend toilet een meer afgewerkte uitstraling aan de badkamer of aan je toiletruimte.

Wanneer je een nieuw toilet nodig hebt, denk dan eens na over een hangend toilet kopen. Want aan wandcloset ga je zeker een hoop plezier beleven!

Bekijk ons online assortiment voor verschillende soorten hangtoiletten.We bieden zowel een standaard wandcloset als modellen met speciale afwerkingen.  

Voordelen van een zwevend toilet t.o.v een staand toilet

Een hangtoilet komt met aan aantal grote voordelen als we kijken naar het staande toilet Het toilet is aan de muur bevestigd, en dat heeft een grote invloed op de inrichting.

Je kunt aan de volgende aspecten denken:

> Het is stijlvoller

Het valt niet te ontkennen dat een hangend toilet netter is afgewerkt dan een toilet dat gewoon recht op de grond staat. Doordat de muur een hangtoilet draagt lopen je vloertegels gewoon heel netjes onder je toiletpot door. Dit ziet er stijlvoller uit, al helemaal in een kleinste kamertje, het heeft een moderne uitstraling en deze afwerking is tevens hygiënischer.

> Het is onderhoudsvriendelijk

Iedereen houdt zijn toilet of badkamer graag goed schoon. Als het om een hangend toilet gaat dan is de term hygiënisch er eentje die zeer goed past. Doordat je ook onder een hang WC kunt schoonmaken kun je heel makkelijk de vloer schoonmaken. Er zijn eigenlijk geen randjes meer waar zich vuiligheid zal ophopen die je maar moeilijk weg krijgt en dat is fijn, dit veroorzaakt vaak ook nare geurtjes. Deze compacte toiletten zijn veel minder tijdrovend dan een staande WC.

> Het bespaart je veel ruimte

Een hangend toilet is vaak voorzien van een inbouwreservoir. Deze is verwerkt in de muur en dit maakt dat ook dit aspect van de afwerking als erg strak wordt ervaren. Een hangend toilet staat dan ook een stuk verder naar achter dan een staande WC waardoor je een stuk gemakkelijker en praktisch automatisch ruimte bespaart. Een ruimtebesparend toilet of bidet is natuurlijk altijd ideaal. Een wandtoilet met inbouwreservoir met een afvoer die in de muur verwerkt is ziet er stijlvoller uit. Naast inbouwreservoirs hebben deze ook nog een seen stijlvol bedieningspaneel, wat ook een mooie toevoeging is aan de badkmer.

Hangend toilet afmetingen

Het is natuurlijk van uiterst belang dat jouw hangtoilet van de juiste afmetingen is voorzien voor jouw toiletruimte of badkamer. Met name met een diepspoel toilet is dit zeer belangrijk. Je kunt de keuze maken tussen een standaard, verlengd of ondiep hangend toilet. Een ondiepe hangende WC heeft meestal een diepte van rond de 48 centimeter is dit maakt dit hangend toilet vrij compact.

  • Een ondiep hangend toilet is vaak een goede oplossing voor ruimtes die relatief klein zijn  aangezien een verkort toilet geen optie is.

  • Een verlengde WC is een zeer praktisch wanneer de WC onder een trap zal moeten worden geplaatst. 

Het is van uiterst belang dat je goed let op de juiste afmetingen voor jouw ruimtes. Bedenk ook dat er nog rond de 45 centimeter zal moeten zijn aan beenruimte.

Randloos toilet

Met een hangtoilet kan er ook worden gekozen voor een randloos toilet. Dit is een hangtoilet zonder spoelrand dat aan de binnenkant van de pot zit. Dat de spoelrand ontbreekt zorgt ervoor dat kalk en vuil zich een stuk minder makkelijk hechten. Een hangtoilet zonder spoelrand is daarom een stuk makkelijker schoon te maken en nog iets hygiënischer dan een toilet dat wel een spoelrand heeft. Deze functie draagt overigens ook nog eens bij aan het uiterlijk van een hangtoilet.

Hangtoilet kopen: Vlakspoel of diepspoel toilet?

Dan nog een belangrijke keuze die je moet maken. Ga je voor een vlakspoel toilet, of een diepspoel toilet.

Bij het diepspoel toilet valt de "boodschap" direct in het water. Vervelende geuren zullen dan minder snel een rol spelen. Dit toilet is vaak compacter. Dit zorgt voor besparing van ruimte. Bij een diepspoel kan men echter wel sneller last hebben van opspattend water wat soms als vervelend kan worden ervaren.

Een vlakspoel hangtoilet is er een waar er nog een plateau in het midden van het toilet aanwezig is. De ´boodschap´ komt hierop terecht en dan pas wordt deze weggespoeld. Een groot voordeel is dat er geen opspattend water zal zijn terwijl je op de WC zit.

Compact toilet

Met een hangend toilet ga je voor kwaliteit en een compact toilet. Jouw nieuwe toilet heeft een reservoir dat is ingebouw in de muur, terwijl een traditioneel toilet een stortbak heeft die vastzit aan de WC. Het hangende toilet past perect in de badkamer of toiletruimte. Dit type toilet is modern en zorgt voor extra hygiëne.

Douche WC

Dan een andere mooie nieuwe uitvinding, de douche WC. Met dit toilet haal je het modernste mogelijke toilet in huis. Hiermee wordt alles namelijk gemakkelijk schoon gemaakt middels een straal met water, vandaar de naam douche WC. Dat betekent dus dat je geen toiletpapier meer nodig hebt voor het reinigen na een toiletbezoek.

Antikalkbehandelingen

Het komt wel eens voor dat een hangtoilet voorzien is van een antikalkbehandeling. Aanslag van kalk is bij eigenlijk iedere toiletpot een groot probleem, ook bij hangtoiletten is het moeilijk hieraan te ontkomen. Dit komt omdat water in de toiletpot verdampt, waarna kalk de kans krijgt zich aan het materiaal te hechten. Een antikalkbehandeling kan geen kalkaanslag voorkomen, maar dit zorgt wel voor een goede bescherming van het oppervlak en het schoonmaken wordt ook makkelijker.

Hoe de WC-pot het beste schoonmaken als er kalk in zit?

Wat kun je het beste doen wanneer er kalk in de toiletpot zit? Om de aanslag weg te halen is het zaak om simpelweg een flinke scheut azijn in de toiletpot te gieten. Dit kun je vervolgens een aantal uur laten zitten. Vervolgens schrob je de aanslag weg en dan kun je het toilet doorspoelen. Dit proces kan een aantal keren worden herhaald. Uiteindelijk zal de toiletpot weer blinkend schoon zijn. Wanneer je al diverse producten hebt geprobeerd en je alsnog resten blijft zien kun je eventueel ook de resten met schuurpapier verwijderen. Dit is alleen wel iets riskanter gezien de kans dat je het materiaal van het wandcloset beschadigd.

Soft close toiletbril

Bij zo’n nieuwe toiletpot hoort natuurlijk een bijpassende WC-bril. Het is aan te raden om te kiezen voor een soft close toiletbril. Een softclose zitting is voorzien van een softclose systeem waardoor de WC-bril niet met een harde klap op de WC terecht komt. Dit is beter om beschadigingen op de WC-pot te voorkomen, maar ook voor de levensduur van de WC-bril.