Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Urinoir

Je wilt naast je standaard toilet ook een urinoir kopen? Urinoirs zie je normaal vooral in openbare toiletten. En dat terwijl urinoirs ook prima geschikt zijn in een badkamer. Een urinoir is een type hangend toilet dat je dus vaak in het openbaar ziet. Weten wat de voordelen van een urinoir thuis kunnen zijn? Wij nemen het met je door! Bekijk ook direct ons uitgebreide assortiment en kies jouw nieuwe toilet uit.

Alleen geschikt voor openbare toiletten? Écht niet

Een urinoir dient alleen opgehangen te worden in openbare toiletten? Dit is een overtuiging die veel mensen hebben. Zij zien het niet echt zitten om een urinoir in hun badkamer te monteren. Maar waarom eigenlijk niet? Een urinoir kent vele voordelen, komen in alle soorten en maten, met als grootste voordeel dat hij relatief weinig ruimte in beslag neemt. Dit herentoilet is geschikt voor iedereen die nog ruimte over heeft in de badkamer. De vele voordelen zijn het namelijk meer dan waard!

De voordelen van een urinoir naast een normaal toilet

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen, maar wel de ruimte hebt dan kan een urinoir veel voordelen opleveren.

> Hygiënischer

Een urinoir is erg hygiënisch vergeleken met normale toiletten. Er zijn minimale randen en er het toilet hoeft maar minimaal te worden aangeraakt. Je kunt hem eventueel compleet maken met een touchfree bedieningspaneel voor extra hygiëne.

> Een urinoir is waterbesparend

Het is de ideal standard als het aankomt op waterbesparing. Een urinoir verbruikt namelijk een stuk minder water omdat er minder spoelkracht nodig is om de urine weg te spoelen. Dit scheelt natuurlijk weer op de maandelijkse rekening!

> Urinoir neemt relatief weinig ruimte in

Een ander voordeel is dat een urinoir relatief weinig ruimte inneemt. Wanneer je ruimte over hebt in de badkamer, overweeg dan eens de mogelijkheid voor een passend urinoir!

> Passend urinoir zonder WC bril

Nog een voordeeltje Urinoirs komen zonder WC bril, die heb je namelijk helemaal niet nodig! Dit scheelt weer in het aanschaffen van een nieuwe toiletbril, maar ook in een periodiek schoonmaakklusje. Wanneer het urinoir vaker wordt gebruikt dan kan dit enorm schelen in het schoonmaken van de toiletbril.

Een mooi compleet urinoir

Een urinoir kan als product an sich natuurlijk niet functioneren zonder een passend urinoir reservoir en een bedieningspaneel. Het urinoir zit namelijk aan een frame vast die achter de wand zal worden geplaatst. Met de bedieningsplaat kun je het urinoir na gebruik doorspoelen.

Soms is deze inbegrepen in de toiletpot, maar ook een losse bedieningsplaat is mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bedieningsplaat met een sensor. Deze snor zorgt er dan voor dat wanneer je wegloopt bij het sanitair, er automatisch wordt doorgespoeld.

Inbouwreservoir

Om door te kunnen spoelen is natuurlijk sowieso een reservoir nodig. Maar om een hangend toilet te kunnen monteren is een inbouwreservoir nodig. Deze wordt verwerkt in een wand. Hierdoor zijn het reservoir en de buizen van de afvoer niet te zien. Zo ontstaat er een mooie en strakke look waarbij enkel het bedieningspaneel te zien is.

Ter vergelijking: Bij oude toiletten zie je vaak nog dat de buizen echt te zien zijn. Dit ziet er slordig uit en zorgt er bovendien voor dat een toilet moeilijker schoon te maken is.

Mooi een minimalistisch: Zwart urinoir

Momenteel zijn producten in zwart sowieso de trend als het aankomt op interieur, tegels, wasbakken, noem het maar op. Dus waarom geen urinoir in het zwart? Het is de perfecte aansluiting op een industriële inrichting. Het is strak, minimalistisch en stijlvol.

Andere trends

Als het aankomt op vormgeving en uitvoering dan zijn er nog wel andere trends zoals bijvoorbeeld een tegel look of keramiek. Ook is het standaard witte urinoir nog altijd erg populair.

De beste urinoirs van topmerken!

Wij verkopen de beste producten van topmerken als Villeroy & Boch, Geberit, Grohe en Catalano. Bij ons kun je dus kiezen uit tal van urinoirs van diverse topmerken. Ook aan accessoires hebben wij een groot assortiment onder andere van de net genoemde merken. Bediening paneel nodig? Geen probleem!

Bij ons kom je dus niets tekort en vind je gegarandeerd al het nodige voor jouw urinoir en toebehoren.

Hoe werkt bestellen bij Saniheat?

Nieuwe klant? Geen paniek, wij leggen je haarfijn uit hoe bestellen bij ons in zijn werk gaat. Bij Saniheat koop je alles voor je sanitair en toebehoren. Kies je voor Saniheat? Dan kies je voor kwaliteit tegen een normale prijs.

Je kunt gebruik maken van onze zoekfunctie in de shop om je producten te vinden.. Geef een term in, toon resultaten, en bekijk de producten die voor jou interessant zijn. Vervolgens doe je deze in de winkelwagen, waarna je door kunt winkelen of direct kunt afrekenen. Bestel je voor meer dan €125? Dan wordt je bestelling gratis verzonden. Wij bezorgen jouw artikelen vaak de volgende werkdag!

Voor het gemak kun je ook een account aanmaken. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van de optie bekijk bestelgeschiedenis om te zien welke producten je eerder al bij ons hebt besteld.

Zoek product, bekijk bestelling, snel bezorgen. Makkelijk toch?

Advies nodig?

Advies nodig over onze producten? Wij zijn er voor je. Wat je vragen zijn, wij zorgen dat al je vragen beantwoord worden. Op zoek gaan naar een nieuw toilet, daar komt soms meer bij kijken dan je denkt. Al helemaal met zo'n veelzijdig assortiment producten om uit te kiezen.. Wij zijn niet alleen aanbieder van badkamerproducten en accessoires, maar wij zijn ook specialist in het samenstellen van de juiste soort producten voor alle badkamers. Dus, tast je in het duister? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Kan een urinoir ook thuis worden geplaatst?

Jazeker. Je ziet ze voornamelijk in het openbaar, maar ook thuis biedt een urinoir veel voordelen. Zeker als er sprake is van een groot gezin of als er vaak bezoek komt. Een urinoir kun je simpel thuis plaatsen naast je standaard toilet.

Welke typen zijn er om uit te kiezen?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Zo is er kleurverschil zoals zwart en wit, maar ook zijn er hoekige of juist langwerpige of extra compacte urinoirs. Naast dat urinoirs en hun uiterlijk belangrijk zijn, is natuurlijk ook de bediening van belang. Wil je de bedieningsknop op het urinoir? Of toch liever aan de wand. Soms is het zelfs mogelijk urinoirs met deksel te nemen.

Wat is het grootste voordeel van een urinoir?

Het voornaamste voordeel is dat een urinoir relatief weinig ruime in beslag neemt neemt. Dit wil zeggen dat het een optie is, die eigenlijk voor bijna iedereen toegankelijk is. Daarnaast is een urinoir bewezen waterbesparend en dus efficiënter dan een normaal toilet. Hierdoor kun je op de maandelijkse rekening behoorlijk wat besparen.

Waarom zijn urinoirs hygiënischer?

Urinoirs zijn hygiënischer omdat je bij een normaal toilet vaak de bril aanraakt. Urinoirs hebben deze helemaal niet. Je kunt hem gebruiken, geheel zonder hem aan te raken en daarom is het hygiënischer dan een gewoon toilet. Als je het nog hygiënischer wilt dan is het aan te bevelen een spoelknop te installeren met sensor.

Zijn urinoirs altijd hangtoiletten?

Ja, urinoirs hangen altijd. Er bestaat geen staande variant. Wel zijn er varianten die bijvoorbeeld extra langwerpig zijn, maar echt staande varianten bestaan niet. Dit heeft er mee te maken dat het een toilet is waarbij je staat en niet zit, het toilet is daarom ook tegen de muur gemonteerd en het reservoir is ingebouwd in de muur. Je houdt aan de onderkant dus veel ruimte over.