Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Douchewanden en douchebakken

Voorkom dat tijdens het douchen je hele badkamer nat wordt met een douchewand, ook wel douchescherm genoemd. Saniheat biedt een uitgebreide collectie douchewanden. Wij bieden douchewanden in verschillende maten en en modellen. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een douchedeur of een zijwand of een inloop douche. Wat past het beste bij de rest van de badkamer? Bekijk nu ons uitgebreide assortiment en zoek jouw nieuwe douchewand uit!

Verschillende soorten glazen douchewanden bij Saniheat.nl

Nieuwe douchewand nodig voor jouw badkamer? En op zoek naar een vrijstaande wand zonder deur erin? Dan zit je hier goed. Wij helpen je bij het selecteren van het beste design voor jouw badkamer.

Bij het maken van een nieuwe douche komt een hoop kijken voordat je zomaar iets moois als de door jouw gewenste douchewand in je winkelwagen plaatst. Je moet ten eerste goed de afmetingen van je badkamer weten, zodat je ervoor kunt zorgen dat alles perfect past. Hierna kun je gaan kijken naar welke type douchewand je wilt hebben. Moet deze gemaakt zijn van helder glas of mat glas en welk dikte glas is voor jouw situatie het meest geschikt?

Bij Saniheat vind je een uitgebreid assortiment douchewanden in populaire afmetingen, zoals een douchewand van 120 cm lang, 200 cm hoog en 8mm dik met een mat chroom profiel. Ook voor een douchewand met deur, een zwarte douchewand of bijvoorbeeld een douchewand schuifdeur helpen we je graag! Alle douchewanden zijn gemaakt van veiligheidsglas, zodat je je geen zorgen hoeft te maken terwijl je doucht. En door te kiezen voor glas, geniet je van een ruimtelijk effect in de badkamer.

Helder glas: hierdoor lijkt badkamer groter

De meeste glazen douchewanden van Saniheat zijn gemaakt van helder glas (al kun je natuurlijk ook kiezen voor matglas). Dit geeft de douchewanden een een stijlvolle uitstraling en zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Het type glas dat wordt gebruikt is veiligheidsglas. Dit is extreem veilig glas dat niet in grote scherpe scherven valt wanneer het breekt. Gehard veiligheidsglas valt in kleine korrels uiteen die geen ernstig letsel veroorzaken. Naast het type glas, moet je ook rekening houden met de dikte van het glas.

Douchewand glas dikte

Je kunt een douchewand kopen met een dikte van 4mm tot 10 mm, waarbij 8 mm veiligheidsglad het meest populair is. Hoe dunner het glas (oftewel het aantal mm veiligheidsglas) is, hoe minder stabiel is en hoe meer het zal wiebelen. Dit zorgt ervoor dat de kans op breuk ook iets groter is. De meeste glazen wanden van SaniHeat hebben een dikte van 8 mm veiligheidsglas, omdat dit het glas erg stevig maakt en niet zal wiebelen.

Inloopdouches

Je hebt het over een inloopdouche, wanneer er sprake is van een douchewand zonder deur, maar optioneel met zijwand. Tegenwoordig zie je steeds vaker een inloopdouches, omdat ze je badkamer ruimer laten lijken, makkelijk zijn in onderhoud en een luxe uitstraling hebben. Bij een inloopdouche is de douchewand langer dan normaal. De douchewand zorgt ervoor dat de rest van je badkamer droogt blijft, zonder dat daar een deur voor aan te pas hoeft te komen.

Inloopdouches met zijwand

Bij een kleine badkamer zal het wel nodig zijn om een deur te plaatsen of een douchewand, zodat je vloer niet alsnog nat spettert. In het geval van een relatief kleine badkamer kan het helpen om alleen een extra zijwand te plaatsen in je inloopdouche. De zijwand zorgt ervoor dat de rest van de ruimte droog blijft, maar je wel de douche in kunt lopen zonder een deur te gebruiken. In een grote badkamer is het mogelijk om een vrijstaande douchewand te plaatsen. Je kunt hierbij vanaf twee kanten de douche inlopen. Bij een vrijstaande douchewand heb je geen muurprofiel nodig.

Stijl van inloopdouches

Je kunt met inloopdouches verschillende stijlen creeëren. Zo kun je hem perfect laten aansluiten bij de inrichting van jouw badkamer. Vind je het materiaal aluminium voor het profiel bijvoorbeeld niet passend bij jouw interieurstijl? Kijk dan eens water nog meer mogelijk is. Door te kiezen voor zwarte douchewanden past je inloopdouche perfect in een industriële stijl. Hierbij is het profiel mat zwart en is het veiligheidsglas van de douchewand voorzien van een zwart vierkant- of strepen motief.

Een inloopdouche plaatsen

De meeste douchewanden worden tegen de muur geplaatst. Dit is vaak de enige manier waarop een inloopdouche in de badkamer past. Bij de montage is het verstandig om gebruikt te maken van een muurprofiel. Een muurprofiel maakt het mogelijk om een douchewand te plaatsen tegen een wand die niet helemaal recht is. Een muurprofiel geeft je speling van maar liefst 2 cm. Zonder muurprofiel moet de wand kaarsrecht zijn om ervoor te zorgen dat de douchewand perfect past.

Houd er rekening mee dat je met een inloopdouche vaak maar een vaste douchewand hebt en daardoor veel warmte kwijtraakt tijdens het douchen. Een extra douchewand kan al helpen met meer warmte vasthouden.

Producten voor jouw nieuwe douche

Graag zetten we de mogelijkheden van de verschillende producten die je in ons assortiment vindt als het gaat om douchewanden voor je op een rij. Zo kun je kijken wat jij allemaal nodig hebt voor het installeren van jouw nieuwe douche. Heb je bijvoorbeeld al een douchebak en wil je alleen de douchedeur verwisselen? Of ga je een nieuwe nieuwe douche installeren en zoek je alle onderdelen, van zijwanden tot de vloer? Je vindt het in ons assortiment! Zo kun je de douchewand helemaal op maat bestellen in de juiste afmeting voor jouw badkamer.

> Zijwanden

Een zijwand is een korte douchewand die direct tegen de muur wordt geplaatst. Ze kunnen gebruikt worden voor een inloopdouche maar ook in combinatie met een douchedeur.

Een zijwand is ook een goede keuze om je douche en bad van elkaar te scheiden. Zo weet je zeker dat het bad niet nat wordt tijdens het en je meer warmte vasthoudt tijden het douchen.

De meest gekozen zijwanden zijn de 8 mm zijwanden met helder glas en een mat chroom profiel.

> Hoekinstap

Als je de douche in de hoek gaat plaatsen, kun je kiezen voor een hoekinstap rechthoekig. Hier zit al een douchedeur in verwerkt en ontvang je direct passende douchewanden voor in de hoek.

> Douchebakken

Het is niet voor iedereen een optie om een gelijkvloerse douche te maken. Vaak is het nodig om een douchebak in de badkamer te monteren en hierop meerdere douchewanden en een douchedeur te plaatsen, maar het is ook mogelijk om er een kant en klare douchecabine op te monteren.

Saniheat heeft een groot assortiment aan douchebakken. Ze zijn verkrijgbaar in rechthoekige en vierkante vorm in verschillende afmetingen. Het kleinste formaat is 80 cm lang en breed en de grootse loopt op tot maar liefst 140 cm lang.

De hoogte kan sterk variëren van een zeer lage douchebakken met een hoogte van maar 3 cm tot douchebakken met hoogtes van maar liefst 28 cm. Welke hoogte jij moet kiezen is afhankelijk van wat je fijn vindt en of de afvoer een klein stukje in de vloer geplaatst kan worden.

Waarom kiezen voor een douchebak?

Het voordeel van een douchebak is dat je je geen zorgen hoeft te maken of de vloer wel goed afloopt naar het putje. Dit is altijd goed bij douchebakken en het opstaande randje zorgt er ook nog eens voor dat het water niet je badkamer in loopt.

> Douchevloeren

Douchevloeren zijn ideaal om te gebruiken bij inloopdouches. Je stapt er makkelijk op en het ziet er strak uit. Een douchevloer heeft een hoogte van maximaal 4 cm, waardoor ook mensen die slecht te been zijn makkelijke de douche in lopen.

Er zijn een aantal formaten om uit te kiezen. De vierkante versies zijn 90 cm lang een breed en de rechthoek is 90 cm breed en 120 cm lang.

> Douchedeuren

Met alleen douchewanden houd je niet altijd je badkamer droog. Vooral als je niet veel ruimte hebt voor een inloopdouche is het belangrijk om een deur in je nieuwe douche te plaatsen. Een douchedeur hoeft niet persé tussen glazen wanden gezet te worden, maar kan ook tussen twee normale wanden worden geplaatst.

Saniheat heeft een ruim assortiment aan deuren die je in je douche kunt plaatsen. Zo kun je kiezen voor een schuifdeur, vouwdeur of draaideur. Op deze manier is er voor elke badkamer een passende oplossing te vinden. Ook kun je kiezen uit hoeveel mm veiligheidsglad de deur heeft.

> Douchecabines

Een van de andere producten die SaniHeat naast douchewanden aanbiedt zijn douchecabines. Deze zijn verkrijgbaar in populaire vierkante en ronde afmetingen. De profielen zijn van mat chroom gemaakt voor een luxe uitstraling.

Een douchecabine wordt aan de wand vastgemaakt. Het is belangrijk om hem goed te laten aansluiten, zodat er geen water langs de naden lekt. Kijk dus goed of het muurprofiel goed aansluit en dichtgekit is.

> Douche-unit

Wil je geen gedoe met douchewanden en vloeren, maar wil je gewoon lekker snel klaar zijn? Dan is een douche-unit ook een goede keuze. Je hebt direct alles dat je nodig hebt in één handige unit die in de hoek van kan worden geplaatst.

Glazen douchewand schoonmaken

Leuk al dat glas in de badkamer, maar je moet het ook schoonhouden. Om de doucheruimte er netjes uit te laten zien is het belangrijk dat je je de glazen wand goed schoonhoud. Of je nu voor een product van spiegelglas, matglas, zwart glas of rookglas hebt gekozen. Door de wand goed schoon te houden blijft het glas helder en lijkt de badkamer ruimer.

Nadrogen

Om je glazen douchewand mooi te houden is het belangrijk om hem te drogen nadat je hebt gedoucht. Begin niet met jezelf af te drogen maar maak eerst de wanden met behulp van een trekker droog. Droog de wanden daarna extra af met een handdoek.

Is je glazen douchewand na verloop van tijd toch vies geworden? Gebruik bij voorkeur een microvezeldoek voor een schoon en streeploos resultaat. Het is ook mogelijk om een droogtrommeldoekje te gebruiken, hiermee veeg je eenvoudig zeepresten van de wanden af.

Schoonmaakmiddelen

Is het afdrogen van de douche niet helemaal goed gegaan? Gebruik dan schoonmaakazijn of antikalk middelen om kalk en zeepresten te verwijderen. Vergeet niet een raampje open te zetten bij het schoonmaken van de douche, want de walmen die bij antikalk middelen vrijkomen zijn slecht voor je gezondheid.

Naar wat voor douchewand je ook op zoek bent, bij ons ben je aan het juiste adres. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een passend model? Heb je advies nodig om in het ruim aanbod van de website de juiste keuze te maken? Wij staan natuurlijk voor je klaar voor persoonlijk advies. Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Veelgestelde vragen

Is een glazen douchewand geschikt voor kinderen?

Het is goed voor te stellen dat je denkt dat voor kinderen een glazen douchewand niet veilig is. Dat is niet het geval. Tegenwoordig wordt er met vele soorten douchewanden gebruikgemaakt van veiligheidsglas en in dat geval is het natuurlijk geen enkel probleem om een glazen douchewand te nemen als je kinderen in huis hebt. Zorg er dan wel voor dat je ook echt een douchewand met veiligheidsglas kiest. Zo lang je dat doet, geen enkel probleem.

Uit welk materiaal kan ik kiezen voor een douchewand?

Je kunt uit vele soorten materialen kiezen voor een douchewand. Zo kun je kiezen uit PVC, keramisch, glas en ga zo maar door. Glas is toch wel het meest gekozen materiaal en dat is ook niet gek. Een douchewand van glas zorgt namelijk voor veel meer lichtinval in de douche zelf. Dit zorgt ervoor dat de badkamer ruimtelijker oogt. Daarnaast past een glazen douchewand ook in iedere badkamer, het maakt niet uit hoe de inrichting eruit ziet. Een glazen douchewand is altijd een goede aanvulling op de badkamer!

Waar moet ik op letten bij douchewand kopen?

De eerste zaak om op te letten is natuurlijk de breedte en lengte. Dit is het meest belangrijke aspect. De grootte kan namelijk aanzienlijk variëren. Ook is de vorm belangrijk. Wanneer je voor een douchewand koopt dan is de keuze van vormen niet zo gek groot, maar met een complete douchecabine dan weer wel. Denk aan een vijfhoek, vierkant, rechthoek, etcetera. Bij de douchewand zelf is vooral de grootte heel belangrijk.

Wat kost een nieuwe douchewand?

Dit hangt een beetje van je keuze af. Het formaat speelt een grote rol. Des te groter het formaat, des te hoger de prijzen. Soms heb je al een douchewand voor €150, maar je kunt ook een douchewand voor €1.500 kopen, een redelijk groot verschil dus. Daarnaast kan montage ook een rol spelen. Laat je de douchewand plaatsen door een expert? Dan komen er natuurlijk nog kosten bovenop. Dit kost vaak tussen de €150 tot €300, afhankelijk van de soort wand en hoe ingewikkeld de plaatsing is.

Kan ik een nieuwe douchewand zelf plaatsen?

Dit hangt er een beetje vanaf. Ben je redelijk handig als het gaat om klussen? Dan is de kans groot dat dit wel lukt. Zeker als het project niet te ingewikkeld is. Ben je zelf niet zo handig? Laat het dan aan een specialist over. Dit kan ook als je zelf op zich wel handig bent, maar je een ingewikkelde plaatsing hebt en je hier liever zelf geen omkijken naar wilt hebben. Een specialist heeft immers verstand van zaken en weet wat hij doet.