Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Douchebak

Wanneer je op zoek bent naar de juiste douchebak dan zit je bij Sanispecials altijd goed! Wij beschikken over een ruim assortiment aan douchebakken waarbij je kunt kiezen uit diverse soorten, maten, vormen en afmetingen. En zelfs kleuren zoals hoogglans wit! Wij hebben de benodigde producten voor een geschikt model voor iedereen. Douchebak kopen? Dat doe je bij Sanispecials!

Douchebakken, waarom?

Douchecabines worden in sommige gevallen compleet geleverd met douchebak, maar dit is lang niet altijd het geval. Er bestaan situaties waarin sommige huishoudens het water gewoon via de douchevloer het putje in laten lopen. Denk dan eens aan douchebakken kopen bij Saniheat!

De uitstraling van de doucheruimte bepaal je zelf!

Het grote voordeel van een losse douchebak is dat je compleet zelf kunt bepalen hoe je wilt dat de onderdelen van de doucheruimte er uit komen te zien. Zo kun je als het ware iets meer customizen en bijvoorbeeld gebruik maken van diverse materialen.

Wanneer je geen complete cabine wilt, maar enkel een douchewand, dan is een losse bak sowieso te allen tijde noodzakelijk.

Ruim assortiment, veel keus

sanispecials alles="" als="" bij="" boch="" daadwerkelijk="" douche.="" douchebakken="" douchen="" een="" eerlijke="" en="" heeft="" in="" je="" jij="" kiezen="" kun="" kunt="" merken="" mooie="" normale="" novellini.="" ons="" onze="" ook="" p="" stijlvolle="" tegen="" uit="" verkrijgbaar="" verschillende="" villeroy="" voor="" zijn="" zo="" zodat="">

Douchebak kopen, waar let je op?

We begrijpen best dat je vragen hebt over waar op te letten bij de aanschaf van een douchebak, daar gaan we graag dieper op in. Ben je gefocust op het kopen van een douchebak en wil je je oude model vervangen?

Praktische aspecten

Het is vooral zaak om rekening te houden met het praktische gedeelte. Zo zijn zaken als de afmetingen, kleur, vorm, materiaal en de hoogte bijvoorbeeld belangrijke aspecten. Kun je voor een standaardmaat gaan of heb je een douchebak op maat nodig?

> Vorm

De vorm douchebak is wellicht een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen, omdat dit afhankelijk is van hoeveel ruimte die je hebt. En de vorm is deels bepalend voor de indeling van de rest van je badkamer. Douchebakken zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Kies je voor een model die kwartrond is, een rechthoekige douchebak, een vierkante douchebak of een vijfhoekige douchebak? En één met een opstaande rand of juist niet?

Let wel dat voor de meeste douchebakken geldt dat er als ondersteuning een onderstel onder de bak nodig is. Deze is in de meeste gevallen los te koop.

> Douchebak kwartrond

Een kwartronde douchebak is vooral heel praktisch. Deze kun je makkelijk in de hoek van de badkamer plaatsen. Deze heeft vaak een strakke uitstraling. Ideaal voor de kleinere badkamer!

> Rechthoekige douchebak

Een rechthoekig model is iets ruimtelijker en vaak de ‘’ideal standard’’ voor de iets ruimere badkamers. Rechthoekige vorm douchebakken kunnen ook geschikt zijn voor de kleinere maar langwerpige badkamers.

> Vierkante douchebak

De vierkante bak is voor degenen die houden van standaard. Dit is een vrij populaire keuze. Een vierkante douchebak kun je vrijwel overal in de badkamer kwijt. Deze is eigenlijk voor iedere badkamer geschikt.

> Kleur douchebak

Uiteraard is heeft de douchebak vooral een praktische functie in de badkamer. Echter, het oog wil ook wat. De stijlen tussen ons ruime assortiment douchebakken zijn verschillend en er zit voor iedereen iets tussen voor de nieuwe douche.

Vroeger was het vooral zo dat douchebakken een vrij standaard wit design hadden. Er zijn mensen die dat nog altijd erg mooi vinden. Alhoewel bij ons de zwarte douchebak ook erg populair is! Dit komt omdat je met zwart makkelijk een strak design creëert.

Daarnaast is het ook mogelijk te kiezen voor bijvoorbeeld glanzend wit of glanzend zwart.

> Afmetingen douchebak

Voordat je echt goed weet wat de geschikte douchebak voor jou is, zul je je badkamer moeten opmeten. Dit doe je in combinatie met de inloopdouche of douchecabine. Vervolgens kun je kijken welke douchebakken hier het beste passen. Het beste is dus om dit te doen voor je op onderzoek uitgaat! Ga je een douchebak vervangen? Dan kun je mogelijk de huidige maten aanhouden.

Veelgekozen afmetingen

  • Een populaire afmeting voor kwartronde douchebakken is 90x90 centimeter
  • Populaire afmetingen voor vierkante douchebakken zijn 80x80, 90x90 en 100x100 centimeter
  • Populaire afmetingen voor rechthoekige douchebakken zijn 100x80, 120x90, 140x90 centimeter
 

Lagere of hogere douchebak?

Niet enkel de afmetingen, maar ook de hoogte zijn zeer belangrijk bij het kiezen van een product. Ga je voor een hoge douchebak of een lage douchebak met een lage instap? Bij hoge douchebakken is het iets makkelijker om leidingwerk en de afvoer onder de bak weg te werken.

Echter, lage douchebakken zijn vaak iets praktischer met in- en uitstappen, alleen dan zul je ruimte in de vloer vrij moeten houden of vrij moeten maken om de leidingen en de afvoer onder de bak weg te werken.

Materiaal

Douchebakken kun je in verschillende materialen krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit materiaal acryl, quaryl, natuursteen of een solid surface douchebak. Acryl is het meest voorkomende materiaal. Dit komt dit materiaal makkelijk schoon te maken is.

Acryl en anti-slip maatregelen

Acryl is redelijk stroef, dit zorgt ervoor dat je door het douchewater niet uitglijdt. Dit is dus beter dan gebruik maken van een douche met enkel de badkamervloer / badkamertegels als ondervloer. Wanneer je een acryl douchebak hebt, dan is de anti slip behandeling vaak niet nodig. Een douchebak van acryl is dus ook handig wanneer je slecht ter been bent.

Douchebak inloopdouche?

Sommigen denken dat er enkel een douchebak geplaatst kan worden in een douchecabine. Niets is minder waar, dat kan ook prima in een inloopdouche! In dat geval kies je voor een laag model. Het voordeel van het gebruik maken van een bak in de inloopdouche is vooral dat het water beter wordt afgevoerd.

Daarnaast is de ondergrond minder glad doordat je in plaats van een tegelvloer een meer stroeve ondergrond hebt. Een bak is ook een stuk onderhoudsvriendelijker, je kunt hem namelijk makkelijker schoonmaken dan tegels.

Vragen? Neem contact op of kom langs!

Heb je vragen of opmerkingen? De experts bij Sanispecials helpen je graag. Onze experts kunnen je voorzien van persoonlijk advies op maat, samen kunnen we kijken naar wat er het beste past bij jouw badkamer.

Lees hieronder onze contactgegevens:

  • info@sanispecials.nl
  • + 31(0)73 - 6121855

Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal vragen die wij vaak krijgen over onze producten. Voor het gemak hebben we deze al even voor je op een rijtje gezet.

> Welke douchebak past het beste bij mij?

Het antwoord op deze vraag is van verschillende factoren afhankelijk. Het is vooral belangrijk om de afmetingen van de bak vooraf te bepalen. Wanneer je dan op zoek gaat naar een model kun je iets makkelijker je afwegingen maken. Wanneer je bekend bent met de afmetingen die voor de douchebaknodig zijn, kun je overgaan op de vorm.

Goede balans tussen praktisch en esthetisch

De vorm die je kiest hangt deels af van persoonlijke voorkeur, alhoewel het praktische aspect ook zeker een rol speelt. De juiste keuze maken draait om de juiste balans tussen praktische en esthetische functies. Je wilt immers dat je badkamer er mooi uitziet, alleen moet dit niet ten koste gaan van het functionele aspect van een douchebak. Andersom geldt hetzelfde.

> Kun je een beschadigde douchebak repareren?

Wij krijgen deze vraag vaak. Is het mogelijk om een beschadigde bak te repareren?

De meeste douchebakken zijn gemaakt van materialen als acryl, wat een kunststof is. Dit is een vrij duurzaam materiaal, alhoewel het wel gevoelig blijft voor kleine beschadigingen en krassen.

Echter, met een acryl reparatieset zijn dit soort beschadigingen makkelijk te repareren. Als het echt om grote beschadigingen gaat dan is een nieuwe douchebak vaak nodig.

> Hoe plaats je een douchebak?

Er zijn diverse dingen om rekening mee te houden bij de plaatsing van een bak. Het is vooral belangrijk om voor de sifon voldoende ruimte te houden. Hiermee bedoelen we de afvoer die onder de bak zal worden geplaatst.

Ook de poten van de bak zorgen voor ondersteuning. Deze zullen dus ook in positie moeten staan om goed functioneren te kunnen verzekeren.

Wanneer je de douche nog wilt betegelen dan is het advies om hiermee te wachten na het plaatsen van de douchebak. Zo zorg je dat alles goed op elkaar aansluit.

> Is iedere douchebak voorzien van anti-slip?

Helaas is dit niet het geval. Bij acryl zijn extra maatregelen voor anti-slip niet nodig, maar om echt zeker te zijn staat het je vanzelfsprekend vrij om wel extra maatregelen te nemen. Dit is afhankelijk van het materiaal dat je kiest.

> Het beste materiaal voor een douchebak?

Douchebakken kun je in verschillende materialen krijgen. Zoals eerder benoemd is het grootste gedeelte van acryl. De reden daarvoor is dat het een onderhoudsarm materiaal is, het voelt warm aan en dus is het comfortabel tijdens het douchen en je hebt meer grip. Er is niet per definitie iets als ‘’het beste materiaal’’.  Wel hangen er aan ieder materiaal voor- en nadelen, maar het is van persoonlijke situatie afhankelijk wat de beste optie is. Daarnaast speelt smaak ook een rol. Zo is natuursteen vanwege haar looks een populaire optie.

Ben je trouwens op zoek naar zwarte douchebakken? Neem dan vooral even contact met ons op!