Ben je op zoek naar een nieuw inbouw toilet? Saniheat beschikt over een ruim assortiment met verschillende soorten inbouw toiletten. Wij hebben de juiste oplossing in huis voor iedere toiletruimte!
Een inbouwtoilet wordt ook wel een hangtoilet of wandcloset genoemd. Deze toiletpot ziet er vaak hygiënischer uit dan een staande toiletpot. De naam zegt het eigenlijk al. Een inbouw WC pot heeft een ingebouwd reservoir en ook de afvoer is in de muur ingebouwd. Dat betekent dat bijvoorbeeld het dweilen van de vloer en de wand onder het toilet een stukje makkelijker is Omdat het complete toilet voor het grootste gedeelte in de muur zijn ingebouwd.
Wanneer je een hangtoilet in je badkamer of toiletruimte wilt plaatsen dan zijn er een aantal onderdelen nodig. Een inbouwtoilet moet zijn voorzien van
Het inbouwreservoir wordt ingebouwd in de muur, en de bedieningsplaat wordt aan het inbouwreservoir vastgemaakt.
Een inbouwtoilet is modern, daar hoort een softclose toiletbril bij! Deze zijn net zo makkelijk te monteren als een gewone zitting, maar deze WCbril is voorzien van een systeem waardoor hij altijd dempt als hij sluit. Zo gaat de toiletbril langer mee. De combinatie inbouwtoilet en een dempende bril is een hele goede!
Wij hebben gegarandeerd het juiste inbouwtoilet voor jou, bij ons kun je terecht voor inbouwreservoirs, een paneel voor de bediening, en zelfs voor een WC bril of deksel. Kies voor kwaliteit van topmerken zoals Villeroy, Grohe en Geberit (inbouwreservoirs). En dat alles tegen aantrekkelijke prijzen!
Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op of kom langs in de showroom! Heb je vragen over de afmetingen van je toilet? Hoe je het beste een toilet kiest dat past bij je tegels en keramiek in de badkamer? Wat de diepte moet zijn voor het inbouwen van je reservoir? Geen vraag is ons te gek, wij staan voor je klaar om je te helpen!
Ontdek ook een aantal veelgestelde vragen met antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem vooral contact met ons op. We helpen je graag verder.
Een gemiddeld toilet heeft een breedte van rond de 40 centimeter. Wanneer je de gewenste functionaliteit wilt dan moet je aan iedere kant van het toilet op zijn minst 20 centimeter vrijhouden. Dat betekent in totaal 80 centimeter. Dus is echt het minimum. Het is dus altijd aan te raden om nog iets meer ruimte te houden, zodat je zeker weet dat je genoeg marge hebt en dat je toilet altijd past. Het advies is om 60 centimeter breed te rekenen en 50 centimeter voor de WC voor de beenruimte, en een toiletpot houd je rekening met rond de 70 centimeter lengte, dan zit je altijd goed, dus 60 x (50 + 70).
Bij een inbouwtoilet moet je letten op het design, de omvang, de spoel technieken, en je moet vaak een inbouwreservoir los kopen. Het enige waar je echt op moet letten op het gebied van het reservoir. is dat de afstand tussen de bevestigingsgaten en het toilet overeenkomen met de aansluiting van het inbouwreservoir. Dit is standaard rond de 18 centimeter en daarom passen ook de meeste inbouwreservoirs bij eigenlijk ieder toilet.
Voor een inbouwtoilet heb je een aantal onderdelen nodig. Je hebt natuurlijk het toilet zelf nodig, een bedieningspaneel om het toilet mee te kunnen bedienen, een potmanchet of sprongbocht en een inbouwreservoir. Met deze onderdelen kun je een hangtoilet makkelijk zelf thuis monteren. Daarnaast heb je natuurlijk het nodige gereedschap nodig voor de montage, dit staat vaak aangegeven in de handleiding. Maar sowieso is het altijd handig om houten balkjes, een duimstok en een waterpas op zak te hebben.
Je moet er rekening mee houden dat de afvoer tegen de achterwand aan moet liggen en dat er 12mm waterleiding naar het reservoir loopt om deze te kunnen vullen. Een wandcloset komt ver naar voren, dat komt door het inbouwreservoir. Voor het toilet met er zo’n 50 centimeter aan beenruimte zijn om goed te kunnen zitten. Het is altijd fijn natuurlijk wanneer je nog iets meer marge hebt in dat opzicht, maar 50 centimeter is het absolute minimum.
Een standaard toilet is vaak iets goedkoper. Maar met een inbouw toilet profiteer je van een hoop voordelen. De esthetische functie is van grote waarde. De badkamer of toiletruimte ziet er ineens een stuk strakker uit. Ook houd je vaak meer ruimte over in de badkamer. Het toilet hangt als het ware boven de vloer en het reservoir zit ingebouwd in de muur, je houdt meer ruimte over op de vloer wat er ook voor zorgt dat je badkamer beter kunt schoonhouden. Daarnaast hoef je nooit meer het reservoir schoon te maken, waar vaak ook nog wel eens wat vuil aan kan gaan zitten.