Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Hang toilet

Ben jij een fan van een hangend toilet? Wij zijn dat ook! Of ken jij dit type wc nog niet? Een hangend toilet is tegenwoordig onwijs populair en kent een hoop voordelen. Zo is een hangend toilet, ook wel een wandcloset of inbouw toilet genoemd, een stuk strakker en een stuk hygiënischer. Benieuwd waarom? Wij vertellen je alles wat je moet weten over hangende toiletten. Hangend toilet kopen? Dat doe je bij Saniheat.

>>> Bekijk ons assortiment voor een wandcloset! <<<

Hangend toilet: De grote voordelen

Een hangend toilet, ook wel een zwevend toilet genoemd, heeft een aantal grote voordelen:

> Het is hygiënischer

Het scheelt een hoop schoonmaaktijd omdat het bedieningspaneel verwerkt is achter de muur en dat hoef je in een schoonmaakbeurt dus niet mee te nemen. Daarnaast kun je ook makkelijk achter het toilet langs met een dweil en dus hebben de bacteriën veel minder kans om zich op te hoppen. Dat voorkomt ook nare geurtjes.

> Groter lijkende badkamer

De toiletruimte of badkamer lijkt met een wandtoilet een stukje groter. Dat komt omdat zwevend sanitair en meubilair de ruimte simpelweg groter laat lijken. Overweeg bijvoorbeeld eens een hangende wc pot met een zwevend badkamer meubel.

> Verkort hangtoilet

Je kunt een hangende wc vaak ook krijgen in een verkorte versie. Dankzij deze compacte toiletten houd je meer ruimte over in de badkamer. Je hebt dan hetzelfde voordeel van extra hygiëne, comfort en gemak, maar je toiletpot steekt een stukje minder uit.

> Hangtoilet werkt met inbouwreservoir

Het reservoir is in de wand bevestigd. Een inbouwreservoir kent dit nog voordeel ten opzichte van een staand of vlakspoel toilet naast de hygiëne en de tijd die het scheelt in schoonmaken, het ziet er een stuk strakker uit. Dit past helemaal in het concept van een moderne badkamer!

Staand toilet vs hangend toilet

Wat zijn de verschillen tussen een staand toilet en een hangend toilet? Het grootste verschil tussen de twee zit hem eigenlijk al in de naam. Staande wc's staan op de grond. Doordat het toilet op de grond staat is het soms lastiger schoonmaken.

Een hangend toilet heeft namelijk de volledige ruimte vrij onder het toilet omdat de stortbak in de muur wordt bevestigd. Dit heb je niet bij een staande wc. Ook kun je bij dit soort wc's sneller last krijgen van onaangename geurtjes, terwijl je dit bij een hangend toilet niet hebt. Het is dus een stukje hygiënischer.

Zwevend toilet, ook wel het diepspoel toilet genoemd

Een hangende toiletpot wordt ook wel een diepspoel toilet genoemd. Een wandcloset, ofwel een hangtoilet, is vrijwel altijd een diepspoel. Een staand toilet daarentegen is dan weer vaak een vlakspoel. Het verschil tussen de twee is dat bij een diepspoel de 'boodschap' direct in het water valt, en bij een vlakspoel valt het eerst op een plateau waarna het wordt doorgespoeld.

Een diepspoel kan soms opspattend water geven, maar bij een vlakspoel kun je aan de andere kant sneller last krijgen van vervelende geurtjes,

Andere moderne opties: Randloos toilet en douche wc

Naast hangende toiletten zijn er ook randloze toiletten. Een randloos toilet heeft geen spoelrand, dat betekent dat er geen vuil en restjes meer achter kunnen blijven hangen. Het randloze design zorgt ervoor dat het toilet extra hygiënisch is en eenvoudig schoon te maken.

Een douche wc wordt in Azië al heel lang gebruikt, maar ook in Nederland zie je ze steeds vaker. Met een douche wc is er geen toiletpapier meer nodig. Met een douche wc wordt alles schoongespoeld na het toiletbezoek. Hier spaar je dus op de lange termijn veel mee uit en het is een hygiënische optie, jij hoeft je handen niet meer te gebruiken. Daarnaast wordt je onderlichaam veel beter gereinigd met water dan met wc papier.

De ultieme combinatie: Wandcloset en soft close toiletbril

Wil je jouw nieuw toilet direct van een stukje extra gemak voorzien? Kies dan voor een softclose zitting. Een softclose wc bril is voorzien van een soort dempende functie, waardoor de zitting altijd zacht sluit. Dat is fijn, want dan heb je tenminste geen last meer van die vervelende harde knal wanneer je de toiletbril dicht doet.

Wat heb je allemaal nodig?

Als je een hangtoilet wilt, wat heb je dan allemaal nodig uit het assortiment van Saniheat? Ten eerste heb je een inbouwreservoir nodig voorzien van een frame dat het toilet gaat dragen. Daarnaast heb je natuurlijk de toiletpot zelf nodig, dan heb je nog een bedieningspaneel nodig en voor de ultieme afwerking natuurlijk nog een toiletzitting.

Al het nodige voor een hangtoilet kun je vinden bij Saniheat. Wij verkopen sanitair producten van topmerken zoals Villeroy Boch en Geberit.

Veelgestelde vragen over een hangtoilet

Kan een hangend toilet in iedere ruimte?

Een hangend toilet kan worden geplaatst in de meeste ruimtes. Alleen wanneer je de overstap maakt van een staande wc naar een hangtoilet dan moet je altijd wel even kijken of de afvoer niet moet worden verlegd of aangepast. Dat wordt dan vaak door een loodgieter of aannemer gedaan.

Waarop letten bij het kopen van een hangtoilet?

Wanneer je een hangtoilet koopt dan heb je altijd te maken met een PK-aansluiting in de want. Het is dus altijd belangrijk te controleren hoe jouw afvoer van het huidige toilet loopt en of die aangepast moet en kan worden. Wij geven altijd de bonustip te kiezen voor een randloos toilet. Dit is een hygiënische variant zonder spoelrand, hierdoor kun je jouw toilet een stuk gemakkelijker schoonmaken.

Waarom moet ik een hangtoilet kiezen?

In Nederland zijn de gemiddelde toiletruimtes niet bepaald ruim te noemen. Het is dus zaak om zuinig om te gaan met de ruimte die je wél tot je beschikking hebt. Iedere centimeter telt in een toiletruimte. Een hangtoilet neemt beduidend minder ruimte in dan een staand toilet. Daarnaast kun je bij een hangend toilet ook nog eens voor een compact toilet kiezen. Daarmee bespaar je nog eens 5 centimeter aan ruimte. Ook zijn er diverse inbouwreservoirs in ondiepe uitvoeringen te krijgen. Ook is de esthetische waarde uitstekend, het zorgt voor een strakke en moderne look.

Wat zijn de voordelen van hangende toiletten tegenover een staand toilet?

Het voornaamste voordeel is bij velen wel bekend, het bespaart ruimte, en het ziet er een stuk strakker en moderner uit. Maar dat is niet het enige voordeel. Omdat de vloer onder het toilet vrij is zorgt het ook voor een stuk betere hygiëne. Dit omdat het reservoir in de muur verwerkt zit, en omdat de ruimte onder het toilet volledig vrij is, kun je overal makkelijker bij tijdens het schoonmaken. Wanneer je de bacteriën helemaal geen kans wilt geven, dan kun je het beste kiezen voor een hangtoilet zonder spoelrand!

Wat is het beste merk en model voor hangende toiletten?

Bij Saniheat hebben we een veelzijdig assortiment vol met topmerken. Wij hebben een oplossing voor iedere klant en tegen ieder budget. Wij verkopen toiletten van onder andere Geberit en Villroy & Boch. Bij ons hoef je nooit te twijfelen aan kwaliteit. Al onze hangtoiletten zijn van hoogwaardige kwaliteit, zodat je als klant altijd iets aan je aankoop hebt. In ons assortiment vind je ook de luxere varianten, en andere modellen toiletten zoals een compact hangtoilet of een douche WC. Waar je ook naar op zoek bent, bij Saniheat vind je alles wat je zoekt, en meer!

Kan ik een hangend toilet zelf plaatsen?

Dat kan, alleen een hangend toilet plaatsen is wel een grote klus die zorgvuldig moet worden uitgevoerd, ook omdat je met leidingen aan het werk moet, en er moet een reservoir in de muur geplaatst worden. Ben je er niet helemaal comfortabel mee om dit zelf te doen? Laat het dan over aan een specialist. Doe je het wel zelf, dan moet je ervoor zorgen dat de afvoer goed tegen de achterwand aan ligt en dat er een waterleiding van minimaal 12 mm door het reservoir loopt. Ook fijn om te weten, bijna ieder toilet past op vrijwel ieder inbouwreservoir. Het enige waar je echt goed op moet letten is de hartmaat van de bevestiging van je wandcloset. Deze moet overeenkomen met de aansluiting van je inbouwreservoir.