Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Waterslagdemper

Heb jij ook last van hard geluid met de leidingen, heb je last van drukverschil met de leidingen in huis? Dit zorgt voor vervelende bonk, en daarnaast kan het zelfs voor beschadigingen zorgen. Dan is een waterslagdemper het ideale product.

Deze producten dempen het geluid dat zich soms voordoet bij drukverschil dat ontstaat bij het afsluiten van de watertoevoer. Ontdek de producten van Saniheat voor gebruik thuis als in zakelijke omgevingen!
Wij nemen je even mee in wat de waterslagdemper precies is.

Wat is een waterslagdemper?

Een waterslagdemper dempt het geluid dat ontstaat door een verschil in waterdruk. Met behulp van een waterslagdemper kun je het afwijken van de waterdruk niet tegengaan, maar het is een hulpstuk dat helpt bij het dempen van de gevolgen van wisselende waterdruk.

Welke apparatuur?

Een waterslagdemper is een artikel dat gebruikt kan worden voor de wasmachine, de vaat wasmachine, maar je kunt hem ook verwerken in een mengkraan.

Een waterslagdemper is een product dat bij de bovengenoemde problemen erg goed werkt, zodat je straks gewoon weer zorgeloos de vaat of de was kunt doen.

De voordelen van een waterslagdemper

We maken de hele dag gebruik van de leidingen, dan is het zeker vervelend wanneer je last hebt van vervelende bonken dat tot stand komt bij het abrupt openen of sluiten van water. Dit kun je met een waterslagdemper voorkomen. Niet alleen dempt deze erg goed, je beschermd de leidingen er ook nog eens veel beter mee.

De demper is in principe gewoon een metalen behuizing die voorzien is van een ventiel en een luchtkussen. De lucht wordt uit het kussen weggedrukt en op het moment dat water tegengehouden wordt zorgt het ventiel dat er nieuwe lucht bij het kussen kan.

Waterslagdemper kosten

Wat kost een waterslagdemper nu precies? Een waterslagdemper koop je bij Saniheat al voor ongeveer €40. Waterslagdempers zijn er in rechte en haakse modellen.

> Een rechte buis is een prima keuze wanneer wanneer alles op dezelfde leiding is aangesloten. Dan wordt deze vaak bij het begin van de leiding onder de woning gemonteerd.

> Ook is er het haaks model. Dit is een soort modellen is wat je nodig hebt wanneer een apparaat via een aparte ingang van water wordt voorzien. Hierbij kan het gaan om een extra toilet op zolder, een wasdroger die in de kelder staat, etcetera. Deze moet in ieder geval wel gemonteerd worden in de buurt van het apparaat, maar niet direct erachter. Wanneer je hier toch een rechte buis plaatst dan zul je die onaangename bonk blijven horen.

Wanneer een waterslagdemper plaatsen?

Een waterslagdemper plaats je wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een harde bonk in de leidingen, wanneer deze zorgen voor trillingen. Een waterslagdemper is dan ook niet veel meer dan een soort luchtkussentje dat het drukverschil opvangt dat bij het afsluiten van de watertoevoer ontstaat.

Dit zie je bijvoorbeeld erg veel bij de vaatwasser, wasmachine of de mengkraan. Wanneer de kraan van de wastafel dichtgaat in de badkamer dan kan het zijn dat de waterleiding dat drukverschil heel moeilijk kan opvangen. Daardoor hoor je een harde bonk, de waterleidingen kunnen gaan klapperen. Daarom kun je dan het beste een waterslagdemper kopen.

Het T stuk

Bij het plaatsen van een waterslagdemper wordt gebruik gemaakt van een T stuk. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de wasmachine kraan of de afvoerslang van de vaatwasser.

Waterslagdemper plaatsen

Hoe moet je het product precies plaatsen? Wij geven je een stappenplan voor het monteren van een waterslagdemper. Montage is relatief simpel en zeker niet een van de moeilijkste klussen, maar je moet wel even goed weten hoe je het artikel precies moet plaatsen.
  1. Als eerste, wanneer je een waterslagdemper plaatst met een waterdruk hoger dan 6 bar, dan kun je via de watermeter een druk reductieventiel installeren.
  2. Haal de waterdruk eraf, dit doe je door de hoofdkraan dicht te draaien en ook het punt waar de demper zal worden geplaatst.
  3. Plaatst de demper zo dicht mogelijk bij de veroorzaker van de waterslag.
  4. Voor de plaatsing kan gebruik gemaakt worden van een t stuk, dit kan tussen de waterleiding worden geplaatst.
  5. Draai de waterslagdemper in het t stuk. Vaak wordt het gebruik van hennep afgeraden om dit waterdicht te maken.

Meerdere dempers plaatsen

Het kan heel goed zijn dat waterslag verschillende oorzaken heeft. Het is dan lastiger om de druk op te vangen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er zowel bij de leiding van de vaatwasser als de mengkraan sprake is van problemen met waterdruk.

Om dit op te vangen zul je meerdere dempers moeten plaatsen. Wat ook zeker zinvol is, het beoordelen of de leidingen simpelweg niet los zitten. Wanneer de bevestigingsbeugels niet goed zijn afgesloten of wanneer er te weinig bevestigingsbeugels zijn dan zou dit wel eens de boosdoener kunnen zijn.

Waterslagdemper kopen bij Saniheat

Ga je op zoek naar een waterslagdemper? Bij Saniheat hebben we gegarandeerd de juiste waterslag demper voor jouw situatie. Snelle aan huis levertijd en plaatsing gaat gemakkelijk. voorkom een trip naar een drukke bouwmarkt en bestel makkelijk online. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9!
 

Andere artikelen?

Bij Saniheat hebben we al het nodige voor jouw badkamer. Wij hebben een ruim assortiment aan waterslagdempers waardoor jij degene kunt kiezen die het beste bij jouw situatie past. Wij hebben de juiste oplossing voor iedereen! Als je wilt weten of een waterslagdemper uit ons assortiment bij jou past, kijk dan even bij de productomschrijving. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
 

Snelle bezorging van je bestelling!

Je profiteert tevens van snelle bezorging. Een product bestellen van ons werkt als volgt: Bestelling voor 17.30? Dan wordt het product de volgende werkdag bezorgd.